Overslag
door Joost de Vries

Op onze werf hebben wij diversen soorten zand en grond.
Ook vermalen wij de grove puin zodat dit gebroken puin word en weer een grondstof is voor hergebruik in de bouw en wegenbouw sector.

Zand

Zand is multifunctioneel inzetbaar en onmisbaar bij wegenbouw. Wij hebben altijd zand in voorraad. De verschillende soorten zand hebben hun eigen specificaties en toepassingsmogelijkheden. De herkomst van ons zand is afkomstig van diverse winlocaties.

Grind

Grind wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld als decoratie voor tuinen en paden, bedekking van platte daken en als onderdeel van beton. Het meeste grind in Nederland is aangevoerd door rivieren.

Grond

Bemeste aarde is een mix van teelaarde en hoogwardige compost, en daarom geschikt voor bijvoorbeeld bomen en heesters e.d. Door de toevoeging van compost bevat bemeste aarde meer organische stof en voedingsstoffen dan onbemeste aarde.

Onbemeste aarde is uitstekend geschikt voor nieuwe gazons en grondverbetering. Daarnaast wordt deze grond gebruikt voor het ophogen en/of aanvullen van plantsoenen, borders en tuinen.

Secundaire bouwstoffen

Wij zijn, door moderne technieken, zoals zeven en puinrecycling, in staat om afvalstoffen te hergebruiken. Dit is efficiënt, economisch en bovendien zorgt deze recycling voor minder belasting van natuur en milieu.

Overslag Heeze Leende Grond en Grind Joost de Vries